Sajtóközlemény

 

Humán szolgáltatások fejlesztése Tabon és térségében”

2018. május 1.

 

Tab Város Önkormányzata konzorciumi partnereivel 249.920.000 Ft összegű vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el a „Humán szolgáltatások fejlesztése Tabon és térségében” elnevezésű pályázaton.

 

Az EFOP 1.5.3.-16-2017-00006 „Humán szolgáltatások fejlesztése Tabon és térségében” elnevezésű projekt célja: a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítése; a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése; a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése; a vidék megtartó képességének erősítése, valamint a kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A projekt, a konzorciumot magában foglaló 6 településen – Tab (a konzorcium vezetője), Bábonymegyer, Lulla, Torvaj, Zala, Zics – a következő 48 hónap során a 249.920.000 forint európai uniós támogatás segítségével a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítésére szakmai workshopokat, állásbörzéket valósít meg. A lakosság foglalkoztathatóságát munkaerő-piaci esélyeket javító képzésekkel, kompetenciafejlesztéssel, mentorálással segíti. A helyi kisközösségek szerepét generációs programokkal, családi napokkal, sport – rendezvényekkel, ifjúsági klubok létrehozásával kívánja támogatni. A vidék megtartó képességének erősítésére munkaszocializációs tréningek, képzések kerülnek megszervezésre. A projekt erősíteni kívánja a kultúrák közötti párbeszédet tartalmas kulturális programokkal, zenei rendezvényekkel és egészségnapokkal.

 

A pályázat időtartama során cél és feladat, hogy Tabon és a környező településeken csökkenjen a munkanélküliség, a generációk közötti szakadék, illetve növekedjenek a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok esélyei, fejlődjenek az ezeket a célokat szolgáló szolgáltatások, mely hozzájárul egy megfelelő jövőkép kialakulásához.

A program tervezett fizikai befejezése 2022.április 30.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

 

További információ kérhető:

 

Bukovicsné Vörös-Torma Katalin

Projekt menedzser

e-mail: voros.katalin@tab-ph.hu

Tel.: 0684/525-904

 

Információk a pályázatról

 

Bábonymegyer

 

Lulla

 

Torvaj

 

Zala

 

Zics